Fali babaház

Odúba bújni nem csupán biztonságos, hanem kalandos is!

Házikó a falon

 

Kinek ajánlott?

Elsősorban azon gyermekek részére ajánlom a textilkönyv-lakokat, akik érdeklődést mutatnak a szerepjátékok iránt,  szívesen babáznak, játszanak apróbb figurákkal, élénk a fantáziaviláguk. Ez az időszak gyermekenként eltérő lehet, kezdete az óvodáskor időszakára tehető.

A Fali babaház otthonossá varázsalja a gyermekszobát, felfüggeszthető a szoba különböző pntjaira, játszósarkot kialakítva, vagy akár az ágy melleti falra.

Kis helyigényű, csupán üres falfelület szükséges hozzá!

Ajánlott életkor: 3 – 8 év

Így született az ötlet

Az első gyerekeknek készült játékom évekkel ezelőtt egy textil kismadár volt, aminek odút készítettem. Olyan játékot szerettem volna a gyerekek kezébe adni, ami tevékenységre, játékra ösztönöz, mesét lehet vele szőni. A kis figura ki-be helyezése a kezeken kívül megmozgatja a fantáziát is. Az odúba bújás élménye fontos gyermekkori élmény, mely biztonságot nyújt, ugyanakkor kalandos is. Az odúba, a családi fészekbe mindig vissza lehet térni megpihenni, feltöltekezni, majd innen indulni a világ felfedezésére. Innen jött a (Textil) Fészek elnevezés.

Később beleszerettünk a babaházakba, szert is tettünk több fa házikóra, amit lelkesen rendezgettünk, alakítgattunk a saját fantáziánk szerint. A babaház ötlete és az első darab szinte észrevétlenül került fel a falra.

Hogyan készül?

 Alapja egy vastagabb, 2-3 mm-es gyapjúfilc, mely több színben elérhető (pl. nyersfehér, szürke melange), zsebes kialakítású szobákkal, állatfigurákkal, kiegészítőkkel, hátoldalán egy léc számára bújtatóval. A gyapjú alapot általában a hazai nemezgyártól szerzem be, az aktuális színválasztékot a Multifelt/websop/gyapjúfilcek oldal kínálata adja.

A világos, semleges gyapjú alapszíneken minden esetben jól érvényesülnek a szobák és kiegészítők tarkább színei. A bútorok formatervezett zsebei úgy lettek kialakítva, hogy megfelelő öblösséget kapnak, éppen akkorát, amibe a kis lakók kényelmesen behelyezhetőek.

A szobák színeinek összeállításánál 3-4 választott szín adja meg a látvány hangulatát, ehhez kerül a többi kiegészítő szín.

A kis lakók állatfigurák, választhatóak (maci, nyuszi, mókus, ló, róka, cica, egér).