rendelési információk

Fali babaház

"Az odúba bújás élménye olyan gyermekkori élmény, mely biztonságot nyújt, ugyanakkor kalandos is"

Így született az ötlet

Az első gyerekeknek készült játékom évekkel ezelőtt egy textil kismadár volt, aminek odút készítettem. Olyan játékot szerettem volna a gyerekek kezébe adni, ami tevékenységre, játékra ösztönöz, mesét lehet vele szőni. A kis figura ki-be helyezése a kezeken kívül megmozgatja a fantáziát is. Az odúba bújás élménye fontos gyermekkori élmény, mely biztonságot nyújt, ugyanakkor kalandos is. Az odúba, a családi fészekbe mindig vissza lehet térni megpihenni, feltöltekezni, majd innen indulni a világ felfedezésére. Innen jött a (Textil) Fészek elnevezés.

Később beleszerettünk a babaházakba, szert is tettünk több fa házikóra, amit lelkesen rendezgettünk, alakítgattunk a saját fantáziánk szerint. A babaház ötlete és az első darab szinte észrevétlenül került fel a falra.

Hogyan készül?

A fali babaházak Csanádi Judit iparművész által készülnek, egyedi terv alapján, megrendelésre.

A megrendelés során egyeztetésre kerül a falitextil mérete, a falibabaház szobáinak száma és elrendezése, a színvilág és a lakók típusa. Lehetőség van korábbi munkákhoz hasonló darab rendelésére,  két teljesen azonos darab nem készül, így az csak hasonló lehet.

Alapja egy vastagabb, 2-3 mm-es gyapjúfilc, mely több színben elérhető (pl. nyersfehér, szürke melange, púderrózsaszín, türkiz), zsebes kialakítású szobákkal, állatfigurákkal, kiegészítőkkel, hátoldalán egy léc számára bújtatóval. (A léc nem tartozék)

A világos, semleges gyapjú alapszíneken minden esetben jól érvényesülnek a szobák és kiegészítők tarkább színei. A bútorok formatervezett zsebei úgy lettek kialakítva, hogy megfelelő öblösséget kapnak, éppen akkorát, amibe a kis lakók kényelmesen behelyezhetőek.

A szobák színeinek összeállításánál 3-4 választott szín adja meg a látvány hangulatát, ehhez kerül a többi kiegészítő szín.

A kis lakók babák vagy állatfigurák (választható: maci, nyuszi, mókus, ló, róka, cica, egér).

Szobatípusok: háló, konyha, étkező, olvasószoba, fürdő, játszószoba, udvar. A fali babaház méretétől függően a szobák egy vagy két személyes kialakítással készülhetnek. Az egyszemélyes szoba mérete kb 25×25 cm, a kétszemélyes szoba mérete 28×28 cm.

Típusok:

3 szobás /függőleges elrendezésű/

fali babaház 1 lakóval

Mérete: 34 x 100 cm

54.000 Ft

4 szobás /négyzetes elrendezésű/

fali babaház 1 lakóval + kis kedvenccel

Mérete: 70x 75 cm

75.000 Ft

3 szobás /vízszintes elrendezésű/

fali babaház 1 lakóval + kis kedvenccel

Mérete: 45 x 100 cm

58.000 Ft

3 szobás /vízszintes elrendezésű/

fali babaház 2 lakóval

Mérete: 55 x 110 cm

76.000 Ft

4 szoba + tetőteres

fali babaház 2 lakóval

Mérete: 75 x 105 cm

120.000 Ft

5 szobás + udvar /vízszintes elrendezésű/

fali babaház 2 lakóval

Mérete: 80 x 110 cm

Jelenleg nem rendelhető

135.000 Ft

 

A feltűntetett árak 2024. január 1-től érvényesek és kizárólag az egyedi megrendelés alapján készített fali babaházakra vonatkoznak. A készítés ideje minden esetben megbeszélés szerint történik.

GALÉRIA