Textilkönyv

” – Tölgyfa utca 1. szám alatt barátságos, összkomfortos lak kiadó, kisebb mezei vagy erdei álltnak, egy főre!”

Kihajtható meseházikó lakóval

A Fali Meseházakhoz hasonlóan „ odús lakot” rejtenek a Textilkönyvek is, gyermekkézbe illő méretben, lapozható formában. Kihajtható, térben felállítható játszóházikók valójában, melyek külső oldalaikkal a külső teret, belső oldalpárjával a szobát, konyhát, hálót és fürdőt jelenítik meg. Számos zseb került rajtuk kialakításra, melyek a főszereplő kis lakóknak és tárgyaiknak nyújtanak helyet.

Kinek ajánlott?

Elsősorban azon gyermekek részére ajánlom a textilkönyv-lakokat, akik érdeklődést mutatnak a szerepjátékok iránt,  szívesen babáznak, játszanak apróbb figurákkal, élénk a fantáziaviláguk. Ez az időszak gyermekenként eltérő lehet, kezdete az óvodáskor időszakára tehető.

A kis méretű könyv-lakocska hasznosnak bizonyul utazások, kirándulások, nagyszülőknél töltött alkalmak során is, mivel kis mérete ellenére sok játékos lehetőséget nyújt.

Amikor nincs játékban a könyv, akkor a gyermekszoba díszeként használható. Polcra, komód tetejére térbe felállítható, megjelenésénél fogva természetes, otthonos hangulatot teremt,

Ajánlott életkor: 3 – 8 év

Játszva fejlődni

A napirend kialakulása, a dolgok egymásutániságának megértése, elsajátítása hosszú tanulási folyamat eredménye, mely időnként  együtt jár a félelem, türelmetlenség érzésével. Kisgyermekként nem mindig könnyű kivárni a eseményeket,  ezért megnyugtató érzést adhat, amikor eljátszuk a napi történéseket. Élmények feldolgozásához szintén a játék az egyik legjobb lehetőség.

A napirendi eseményekkel kapcsolatos dolgokon kívül a könyvlak és kis lakója elröpítheti gazdáját a fantázia birodalmába, bevonható más játékok, figurák, építőjátékok világába.

Az kivehető, kiegészítő tárgyak rendezgetése, ki-be pakolgatása fejleszti a kézügyességet, finommotorikát. A pamuzsinór megkötésével szölőként elkezdhetjük megmutatni, megtanítani a cipőfűzőkötést, mely az óvodáskor egyik elsajátítandó feladata.

Hogyan készül?

A textilkönyv vastag, térbe állítható oldalpárból készül (összesen két lap). Alapanyaga természetes, extra vastag gyapjúfilc, pamutvászon és vékonyabb gyapjúfilc rátétekkel, pamut megkötőzsinórral.

A könyv tartozékai: apró kivehető kiegészítők, melyek a lakás összkomfortját biztosítják (pl. kancsó, bögre, fazék, fogmosó szett, mesekönyv) A kisebb könyvek lakója egy figura, a nagyobb könyvek két figurának nyújtanak otthont. Minden lakó részére külön ágy, étkezőszék készül.

A könyv részletei zsebes kialakítással készülnek, melybe a kis figura vagy használati tárgyai belehelyezhetőek.

A könyvek többnyire egyedi megrendelésre készülnek. Amennyiben érdeklődni, vagy rendelni szeretnél, vedd fel velem a kapcsolatot!