Szia, üdvözöllek!

Csanádi Judit vagyok, textil szakos iparművész, tanár, családi vállalkozásunk alkotója. 

Baján nőttem fel, a Sugovica-part és a Gemenc vadregényes sárközi téréségében, ahonnan máig számos motívumot merítek munkáimhoz. Az ártéri fák gyökereinek cérnagrafikákba varrt gubanca a selyempikkelyek íves világa ide köszön vissza.

A Pécsi Művészetiben festészet és textilt – kárpitszövést, anyagtervezést, divatrajzot, ruhatervezést tanultam, majd azt követően rajztanárként diplomáztam Kaposváron, s évekig, gyermekeim születéséig a Moholy AMI művészeti iskolában tanítottam képző-és iparművészeti tárgyakat. Emellett párhuzamosan a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen vizuális kommunikáció szakon végeztem művésztanárként. Ekkor már az első kislányomat vártam. Két gyermekem van, az ő érkezésüket követően kezdtem el természetes anyagú, egyedi játékokat tervezni, készíteni, mely egy kis családi vállalkozássá nőtte ki magát.

Az alkotói tevékenység mellett szívesen adom át tapasztalataimat az ifjúságnak, kis csoportos művészeti foglalkozások alkalmával. Rajz-festészet mintázás és textil tantárgyak középiskolai szakirányú felvételi előkészítését egyéni órák keretében vállalom.

Kedvelem a természetes praktikákat, a gyógynövényeket, a nagy szabad tereket és az ódon  zeg-zugokat.  Megakad a szemem minden szépséget rejtő vizuális kincseken, amilyen például egy szép régi kapu vagy ablak, egy különleges formájú fa vagy egy szép textilia.

Kiemelten fontos számomra a környezettudatosság és a természetvédelem, ezért tárgyaim természetes anyagokból készülnek, foglalkozásimon gyakran hasznosítunk újra különféle alapanyagokat.

.