Képes varróleckék szabásmintával

LAKÁSDEKORÁCIÓ

Fali babaház

Az odúba bújás élménye olyan gyermekkori élmény, mely biztonságot nyújt, ugyanakkor kalandos is

Így született az ötlet

Az első gyerekeknek készült játékom évekkel ezelőtt egy textil kismadár volt, aminek odút készítettem. Olyan játékot szerettem volna a gyerekek kezébe adni, ami tevékenységre, játékra ösztönöz, mesét lehet vele szőni. A kis figura ki-be helyezése a kezeken kívül megmozgatja a fantáziát is. Az odúba bújás élménye fontos gyermekkori élmény, mely biztonságot nyújt, ugyanakkor kalandos is. Az odúba, a családi fészekbe mindig vissza lehet térni megpihenni, feltöltekezni, majd innen indulni a világ felfedezésére. Innen jött a (Textil) Fészek elnevezés.

Később beleszerettünk a babaházakba, szert is tettünk több fa házikóra, amit lelkesen rendezgettünk, alakítgattunk a saját fantáziánk szerint. A babaház ötlete és az első darab szinte észrevétlenül került fel a falra.

Hogyan készül?

A fali babaház egyedi terv (alapméret és szobák száma) alapján készül egyéni megrendelésre. 

Alapja egy vastagabb, 2-3 mm-es gyapjúfilc, mely több színben elérhető (pl. nyersfehér, szürke melange), zsebes kialakítású szobákkal, állatfigurákkal, kiegészítőkkel, hátoldalán egy léc számára bújtatóval. A gyapjú alapot általában a hazai nemezgyártól szerzem be, az aktuális színválasztékot a Multifelt/websop/gyapjúfilcek oldal kínálata adja.

A világos, semleges gyapjú alapszíneken minden esetben jól érvényesülnek a szobák és kiegészítők tarkább színei. A bútorok formatervezett zsebei úgy lettek kialakítva, hogy megfelelő öblösséget kapnak, éppen akkorát, amibe a kis lakók kényelmesen behelyezhetőek.

A szobák színeinek összeállításánál 3-4 választott szín adja meg a látvány hangulatát, ehhez kerül a többi kiegészítő szín.

A kis lakók állatfigurák, választhatóak (maci, nyuszi, mókus, ló, róka, cica, egér).

A lakók típusa, a szobák színe, -hangulata és száma a megrendelés során kerül egyeztetésre.

A képen látható fekvő 3 szobás fali babaház paraméterei a szemléletesség kedvéért:

– Mérete: 55×110 cm

– Alapja: 2,5 mm-es nyers fehér gyapjúfilc (Zorin)

– Rátét: 3 szoba, két lakó részére (étkező, háló, fürdő)

– Két maci figurával és 10 egyéb kiegészítővel

– Ára: 35 ezer Ft

(A léc nem tartozéka)                                     

A fali babaház a fentitől eltérő méretben is rendelhető (kisebb és nagyobb, a vízszintes kialakítás mellett hosszanti, álló formátum is kialakítható). Fontos szempont, hogy a szobában, ahová kerül, az adott szabad falfelület milyen formátumot kíván.

A falitextil ára az alaplap méretétől és a szobák számától függ.

A Mókusodú varrólecke kis mókusfiguráját akár Te is elkészítheted a Babaházhoz további figuraként! Méretében azonos a többi lakóval. Az odú nagyszerűen bevonható a fali zsebes babaházhoz kiegészítő elemként, ahová látogatóba mehetnek a kis állatok.

Textilkönyv

A Fali babaházhoz hasonlóan „ odús lakot” rejt a Textilkönyv is, kisebb méretben, lapozható formában. Kihajtható, térben fölállítható játszóházikó, mely külső oldalaival a külső teret, belső oldalaival a szobát, konyhát, hálót és fürdőt jeleníti meg. Számos zseb került rá kialakításra, mely a főszereplő kis lakónak és tárgyainak ad helyet.

Mérete kihajtva kb. 30×60 cm, összejajtva 30×30 cm.

Szimpla 2 lapos vagy dupla  4 lapos kivitelben készül.

Anyaga pamutvászon és gyapjúfilc, préselt flízzel bélelve.

A 2 lapos variácó 1 állatfigura számára készül, míg a 4 lapos variációban 2 figurának jut hely. Plusz vendégfigura rendelhető hozzá hálózsákkal. A Textilkönyv óvodás kortól ajánlott.

Ára: 16000 Ft-tól (2 lapos, 1 db állatfigurával)

Azt nem tudom, hogy Cinka, a kis fekete tacskó a valóságban szeret-e fürdeni...., a könyvben teljes összkomfortot kért fürdőszobával. Pláne, hogy egy kislánnyal osztozik a kutyus a lakon, elengedhetetlen a jól felszerelt konyha is.

A Textilkönyv mellé helyezd el a Mókusodút és olyan hangulatot varázsolhatsz, mint egy kis mesebeli utca! Mivel a gyapjúfilc figurák mérete azonos, a gyerekek kedvükre rakosgathatják őket ide-oda a két házikóban.

Fali- és tér textilek

„Textilképein, melyek igazából varrott grafikák, zárt kompozíciókba rendez, melyeket a vonalak finom gubancával old fel. Ég és föld kapcsolatát, az élet körforgását tárja elénk. Variációi türelmes egymásmellettiségükkel, játékosan vallanak az élet tiszteletéről.”
/Dani Erzsébet/

Viszkózselyemre felvitt cérnagrafikák, selyempikkelyek, geometrikus vonalak és természetes anyagok jellemzik a „Quilt” és „Monocrom” fali-és tértextil sorozatot darabjait.

A textilek hazai képző-és iparművészeti kiállításokon kerültek bemutatásra, azt követően megvásárolhatóak. A galéria képeihez hasonló darabok, valamint eltérő kompozíciók is rendelhetőek.