Heti lépegető

JÁTSZVA FEJLŐDNI

A napirend kialakulása, a dolgok egymásutániságának megértése, elsajátítása hosszú tanulási folyamat eredménye, mely időnként  együtt jár a félelem, türelmetlenség érzésével. Kisgyermekként nem mindig könnyű kivárni a eseményeket,  ezért megnyugtató érzést adhat, amikor eljátszuk a napi történéseket. Élmények feldolgozásához szintén a játék az egyik legjobb lehetőség.

Ajánlott életkor: óvodásoknak

” – Tölgyfa utca 1. szám alatt barátságos, összkomfortos lak kiadó, kisebb mezei vagy erdei állat részére, egy főnek!”

Óvodai jellel ellátott hét napjai –  zsebes falitextil

A HETI LÉPEGETŐ RÉSZEI

A falitextilen a hét napjai külön téglalapokban helyezkednek el, egymástól jól elkülőnítve.

Hétfőtől péntekig, az óvodába járós napokat a téglalapok felső részén a gyapjúfilcből kialakított óvodai jel mutatja. Szombaton és vasárnap házikó jelzi az otthontöltött hétvégét.

A hét téglalap alsó részén egy-egy zsebecske ad helyet a kis figurának a naponkénti lépegetésre, ahonnan ki- és behelyezhető

HOGYAN KÉSZÜL?

A heti lépegető vastag, természetes gyapjú alapra készül,  gyapjú és pamutvászon rátétek kialakításával. A heti lépegető tartozéka egy  kb. 12 cm-es figura, mely lehet baba vagy állat. A heti lépegető felső részén egy léc számára készített bújtató kerül kialakításra, ezáltal falra függeszthető a falitextil. A léc nem tartozék, beszerzésére faáruboltot, OBI-t szoktam javasolni.A heti lépegető teljes mérete 100×34 cm.