Fali babaházak

"Az odúba bújás élménye olyan gyermekkori élmény, mely biztonságot nyújt, ugyanakkor kalandos is"

Így született az ötlet

Az első gyerekeknek készült játékom évekkel ezelőtt egy textil kismadár volt, aminek odút készítettem. Olyan játékot szerettem volna a gyerekek kezébe adni, ami tevékenységre, játékra ösztönöz, mesét lehet vele szőni. A kis figura ki-be helyezése a kezeken kívül megmozgatja a fantáziát is. Az odúba bújás élménye fontos gyermekkori élmény, mely biztonságot nyújt, ugyanakkor kalandos is. Az odúba, a családi fészekbe mindig vissza lehet térni megpihenni, feltöltekezni, majd innen indulni a világ felfedezésére. Innen jött a (Textil) Fészek elnevezés.

Később beleszerettünk a babaházakba, szert is tettünk több fa házikóra, amit lelkesen rendezgettünk, alakítgattunk a saját fantáziánk szerint. A babaház ötlete és az első darab szinte észrevétlenül került fel a falra.

Hogyan készül?

A fali babaház egyedi terv (különböző alapméret és szobák száma) alapján készül egyéni megrendelésre. 

Alapja egy vastagabb, 2-3 mm-es gyapjúfilc, mely több színben elérhető (pl. nyersfehér, szürke melange), zsebes kialakítású szobákkal, állatfigurákkal, kiegészítőkkel, hátoldalán egy léc számára bújtatóval. A gyapjú alapot általában a hazai nemezgyártól szerzem be, az aktuális színválasztékot a Multifelt/websop/gyapjúfilcek oldal kínálata adja.

A világos, semleges gyapjú alapszíneken minden esetben jól érvényesülnek a szobák és kiegészítők tarkább színei. A bútorok formatervezett zsebei úgy lettek kialakítva, hogy megfelelő öblösséget kapnak, éppen akkorát, amibe a kis lakók kényelmesen behelyezhetőek.

A szobák színeinek összeállításánál 3-4 választott szín adja meg a látvány hangulatát, ehhez kerül a többi kiegészítő szín.

A kis lakók állatfigurák, választhatóak (maci, nyuszi, mókus, ló, róka, cica, egér).

A lakók típusa, a szobák színe, -hangulata és száma a megrendelés során kerül egyeztetésre. (A léc nem tartozéka)                                     

 

A Mókusodú varrólecke kis mókusfiguráját akár Te is elkészítheted a Babaházhoz további figuraként! Méretében azonos a többi lakóval. Az odú nagyszerűen bevonható a fali zsebes babaházhoz kiegészítő elemként, ahová látogatóba mehetnek a kis állatok.

ELÉRHETŐ – RENDELHETŐ TÍPUSOK:

(A rendelési idő kb. 6-8-hét)

KISEBB MÉRETEK:

KÖZEPES MÉRETEK:

NAGYOBB MÉRETEK: